Avond van de Kleinkunst 2019  <<

We kennen ze allemaal, de Nederlandstalige klassiekers die inmiddels tot ons cultureel erfgoed behoren. Wat te denken van Stiekem gedanst van Toontje Lager en Je loog tegen mij van Drukwerk. Of van Lenny Kuhr’s De Troubadour en De Clown van Ben Cramer. Maar hoe is het de personages in deze nummers vergaan? Het Amsterdams Kleinkunst Festival kwam in samenwerking met het radioprogramma Volgspot (NPO 5 bij de KRO-NCRV) met antwoorden.

Talentvolle kleinkunstenaars maakten  een vervolglied op bestaande hits. Zij presenteerden deze nummers tijdens de Avond van de Kleinkunst in een uitverkochte De Kleine Komedie in Amsterdam. Een samensmelting van generaties en muziekgenres waarbij de originele nummers – gezongen door de meesters zelf – én de vervolgliedjes ten gehore werden gebracht.

Het was één groot feest. We namen een duik in de kluizen van de kleinkunst. Om het oude goud af te stoffen. Om klassieke liedjes nieuwe klasse te geven. Om ook dat succes te prolongeren.

Met medewerking van onder meer Yentl en de Boer, Jan Beuving, Stoomboot (Niels Boutsen), Maartje & Kine, Yora Rienstra, Yvonne van den Eerenbeemt, Jenny Arean, Lenny Kuhr, Ben Cramer, Peter Blanker, Toontje Lager en Drukwerk!

Bekijk hier alle foto’s van Jaap Reedijk