Gysèle ter Berg nieuwe zakelijk leider Amsterdams Kleinkunst Festival

Het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) is trots te kunnen melden dat Gysèle ter Berg (1980) per 1 december 2018 is aangesteld als zakelijk leider. Zij volgt Suzanne Kortbeek op, die als zakelijk assistent de directie sinds 2016 ondersteunde.

Ter Berg heeft ruime ervaring als zakelijk leider, veelal binnen de danswereld. Ze is werkzaam voor onder meer Stichting Kalpanarts, Stichting De Jonge Republiek en Nanine Linning. Daarnaast werkt ze voor Festival de Nederlandse Dansdagen en is ze adviseur voor Fonds Podiumkunsten. Eerder zette zij samen met Alida Dors hiphop dansgezelschap BackBone op.

Ze ziet een grote uitdaging in haar functie bij het AKF. ‘Kleinkunst is een nieuwe wereld voor mij. Ik zie ernaar uit om samen met directeur Daniël van Veen het AKF verder uit te bouwen en de talenten van de toekomst te ondersteunen in hun carrière’.  Van Veen is blij met haar komst. ‘Met Gysèle hebben we een vakvrouw in huis gehaald waarmee we het AKF verder kunnen laten groeien.’

Het AKF wordt structureel ondersteund door Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds Podiumkunsten, Keep an Eye Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds, Buma Cultuur en Ramses Shaffy Fonds.

Foto: Jochem Jurgens