AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL
FINALISTEN AKF SONNEVELDPRIJS 2021  <<

.
De drie finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2021 zijn bekend!
Ramon ChatrerFarida Laan en n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando) gaan op woensdag 30 juni de eindstrijd aan om de AKF Sonneveldprijs.

De prijs wordt voor de 34e keer uitgereikt. Hiernaast wordt door het publiek de winnaar van de AKF Publieksprijs gekozen. Ook dit keer is de finale via een livestream bij te wonen. Livestream kijkers stemmen mee voor de publieksprijs.

Naast de jury- en publieksprijs wordt de Shaffy Cheque uitgereikt. Deze prijs ter waarde van €2.500,- wordt beschikbaar gesteld door het Ramses Shaffy Fonds voor jonge kunstenaars en is een aanmoedigingsprijs voor het meest veelbelovende kleinkunst-talent.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival begeleidt aanstormend talent naar hun kleinkunstcarrière. De vijf halvefinalisten volgden de Keep an Eye Masterclasses van Wimie Wilhem, Lebbis en Theo Nijland. Na een korte maar intensieve try-out tournee presenteren ze zich in de Meervaart.

Finale: 30 juni 2021
Livestream vanuit De Meervaart
20.00 uur

Bestel je tickets voor 19.00 uur en ontvang een unieke code voor de AKF Publieksprijs. Bestel je na 19.00 uur, dan kun je alsnog genieten van de livestream, maar is het niet meer mogelijk mee te stemmen.

Bestel tickets >>

Programma

Presentatie: Raoul Heertje

20.00 uur – Aanvang
20.10 uur
– Farida Laan
20.45 uur – Ramon Chatrer
21.20 uur – n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando)
21.50 uur – Gastoptreden
22.10 uur – Stemmen voor de AKF Publieksprijs
22.15 uur – Pauze
22.40 uur
– Sfeerverslag Keep an Eye Masterclasses
23.00 uur – Uitslag


.
RAMON CHATRER
Roestplaats

In de rauwe muzikale cabaretvoorstelling Roestplaats is er ruimte voor al onze manische hersenspinsels en diepste gevoelens.
Hoe gaan we om met onze kwade kanten als we eigenlijk liefdevol willen zijn?
Ramon Chatrer zingt en speelt vanuit het diepst van zijn wezen over dat wat we onderdrukken. Met het publiek duikt hij in de beerput.

Hij weet grote, herkenbare gevoelens en sentimenten te vertalen in mooie, weemoedige liedjes. Even zullen we niet meer eenzaam zijn.

Over Ramon Chatrer
Ramon Chatrer (1996, geboren in Helmond, woonachtig in Den Bosch) is cabaretier en zanger. Hij studeerde in 2019 af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch.
In 2020 won hij de Publieks-, Persoonlijkheids- en Juryprijs bij het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Tekst, spel en muziek: Ramon Chatrer
Regie begeleiding: Vera Mann
Foto: Anne van Zantwijk

Social media

 

.
FARIDA LAAN
De Assistent

Een zenuwdokter heeft een obsessie voor dameslaarsjes. Zijn buurvrouw huldigt het principe dat pokdaligheid het beste uitkomt boven een zijden overhemd. Maar zij spelen geen rol in De Assistent. Wel een wetenschapster die de gevoeligheid van brandwerende broeken bestudeert. Konijnen, hoefdieren, regenjassen, gootsteenontstopper, slappe handjes, dansjes en nietigheid. Taal, lust en verbeelding. En Dolly Parton.

Over Farida Laan
Farida Laan (1964, geboren in Hoorn, woonachtig in Amsterdam) was kort danser en lang kunstenaar. Totdat het statische karakter van papier en canvas, de beslotenheid van haar atelier, en haar stille kunstenaarschap haar danig de keel uithingen. Ze zegde haar atelier op, gooide schilderijen weg. Nu brengt ze haar absurdistisch universum op het podium. Het theater is hervonden, de verbeelding belichaamd.

Credits
Tekst en spel: Farida Laan
Regie begeleiding: Elisabeth Boor
Foto: Anne van Zantwijk

Social media
www.farida.nl

 

.
n00b
n00b speelt n00b

In n00b speelt n00b vliegen Isabelle en Laura door verschillende scènes heen. Ze zoeken schurend naar ongemak en vinden elkaar in snelle schakels, hiphop, techno en gevoelige chanson vanuit ladyperspectief. Ze proberen zich te verhouden tot maatschappij-kritische thema’s en tot hun eventuele onvermogen daar iets aan te doen.  n00b speelt n00b is een ode aan de eenlingen op deze wereld die er stiekem ook toe doen en zich hopelijk herkennen in de 2020 struggles van n00b.

Over n00b
Laura Bakker (Amsterdam, 1996) en Isabelle Kafando (Haarlem, 1999) leerden elkaar kennen bij Theaterhuis DOX. Er was direct een klik. In 2016 werden ze samen aangenomen op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie, ‘a dream coming true’. In het tweede jaar van de Toneelschool begonnen ze met n00b. Nu vier jaar later zijn ze bijna afgestudeerd en willen ze met n00b de wereld veroveren. Hun passie voor muziek, humor en actuele thema’s behapbaar maken heeft ze bij elkaar gebracht en dat laten ze nooit meer gaan.

Credits
Tekst en spel: Laura Bakker en Isabelle Kafando
Muziek: Floris Bosma, Laura Bakker en Isabelle Kafando
Regie begeleiding: Yannick van de Velde
Foto: Anne van Zantwijk

Social media

AGENDA

dinsdag 12 maart

di 12
20:00
Theater Bellevue
Amsterdam
Masterclass Mike Boddé