MUSIC RIGHTS ON TOUR   <<

Theater Bellevue
Maandag 30 maart 2020
19.00 – 20.00 uur

AFGELAST

Op instructie van de overheid is besloten om alle evenementen boven de 100 personen i.v.m. het Coronavirus niet door te laten gaan. Deze voorstelling gaat om deze reden dan ook niet door.

Het blijft voor veel muzikanten een bijna onmogelijk op te lossen puzzel: muziek en recht. Moet de hele band zich aansluiten bij Buma/Stemra? Krijg ik voor optredens ook geld van Sena? En wanneer is het überhaupt handig om lid te worden van NORMA? Om deze vragen en meer voor eens en voor altijd te beantwoorden, hebben de Nederlandse rechtenorganisaties de handen ineen geslagen met het initiatief Music Rights on Tour. Tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival maken ze aan de hand van één duidelijke case alvast een begin. Voor iedereen die alles uit muziekrechten wil halen!

Hoe zijn de samenwerkingen aan een nummer tot stand gekomen? Wie ontvangen vergoedingen vanuit auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, en wat moeten ze hiervoor doen? En hoe zit het nu precies met het naburig recht, wie ontvangt vergoedingen van NORMA en Sena? In dit panel komen al deze vragen aan bod en horen we van iedereen die betrokken is bij de totstandkoming van een nummer welke rol deze rechtenorganisaties spelen.

De deelnemers krijgen toegang tot de uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs (mits er voldoende plekken beschikbaar zijn).