Lievelings  <<

Theater Bellevue
Do 3 en vr 4 april 2020 – 20.30 uur
Reserveer tickets >>

Schrijfster Tjitske Jansen en cabaretier Patrick Nederkoorn halen hun boekenkasten omver en gooien een deel ervan op het podium van Bellevue. Om daar, tussen dichtbundels, cd’s, romans en losse A4tjes, hun lievelingsteksten voor te lezen aan elkaar en het publiek.

En met deze teksten als springplank vertellen ze over hun leven. Een avond vol Komrij, Szymborska, Polderman, Bindervoet, Schmidt, Jansen, Nederkoorn en vele anderen.

Tjitske Jansen is schrijver en performer. Ze is onder andere bekend van de veelgeprezen en bekroonde dichtbundels Het Moest Maar Eens Gaan Sneeuwen en Koerikoeloem. Over haar werk schreef Marja Pruis: “Het is poëzie die raakt, die je doet lachen, fronsen, gissen, die ontroert ook. Het is poëzie die riskant is zoals maar weinig poëzie dat durft te zijn.”

Patrick Nederkoorn is cabaretier en presentator. In zijn voorstellingen verweeft hij persoonlijke verhalen met de actualiteit. Zijn voorstelling Het Komt Nu Wel Heel Dichtbij werd genomineerd voor de Neerlands Hoop en vorig jaar won hij de Annie M.G. Schmidtprijs.


Anderen bekeken ook