Artiesten en kleinkunstenaars roepen het land op elkaar te steunen in Coronatijd met grootse digitale samenzang

21 maart 2020

Op social media verschijnen vanaf 12u zaterdagmiddag vele video’s van artiesten en kleinkunstenaars die vanuit hun huis een versie zingen van ‘We zullen doorgaan’ van Ramses Shaffy. Op de eerste dag van de lente roepen zij hun volgers op om vooral hetzelfde te doen en zo het land en elkaar een hart onder de riem te steken met een grootse digitale ‘samenzang’.

De kick-of voor de #wezullendoorgaan challenge werd zaterdagmiddag gegeven in het radio2 programma Spijkers met Koppen waar cabaretiers Kiki Schippers en Patrick Nederkoorn hun versie van het beroemde lied van Ramses Shaffy lieten horen. Zij riepen luisteraars op om ook hun eigen versie online te plaatsen zodat de tijdlijnen vol komen te staan met dit positieve geluid. Een muziekband ingespeeld door pianist Johan Hoogeboom is online geplaatst zodat iedereen die mee wil doen een couplet kan meezingen.

Over de motivatie van de organisatie:
“We zullen doorgaan! Hoe meesterlijk heeft Ramses Shaffy de veerkracht van ons volkje omschreven? En hoe trots mogen we zijn op hoe wij met z’n allen deze Corona crisis aanpakken? Het is voor iedereen moeilijk en onzeker dus het is fijn om het land en elkaar een hart onder de riem steken. Geïnspireerd op het zingen op de Italiaanse balkonnetjes ontstond het idee van een ‘digitale ‘samenzang’. Omdat het juist in deze tijd fijn is om met iets positiefs bezig te zijn en te kijken naar de betere tijden die weer gaan komen”.

De volgende artiesten doen bij het publiceren van dit bericht al mee (in alfabetische volgorde): Doris Baaten, Freek Bartels, Kirsten Berkx, Annefleur van den Berg, Blackbird, Jeroen van der Boom, Stef Bos, Vajen van den Bosch, Thomas Cammaert, Ewa Chojecka, Tijn Docter, Hanneke Drenth, Aron Elstak, David Goncalves, Richard Groenendijk, Daphne Groot, Marike Jager, Hugo Kennis, Sacha van den Kerckhove, Simone Kleinsma, Jan Kooijman, Marjolein van Kooten, Louise Korthals, Marco de Kramer, Wolter Kroes, Tania Kross, Paul de Leeuw, Joris Linssen, Jeangu Macrooy, Marcel Musters, Patrick Nederkoorn, Anne Neuteboom, Jack Poels, Jan Rot, Kiki Schippers, Pepijn Schoneveld, Martin Spee, Willemijn Verkaik, Lucretia van der Vloot, Viggo Waas.

Amsterdams Kleinkunst Festival
Ook het Amsterdams Kleinkunst Festival dat op 30 maart zou starten, maar vanwege de Corona maatregelen verplaatst zal worden, sluit zich volledig aan bij de boodschap ‘We zullen doorgaan’. Vanaf komende dinsdag hangt de organisatie borden door Amsterdam met daarop deze tekst en alle deelnemers aan het AKF wordt opgeroepen met hun persoonlijke versie van het kleinkunstlied deel te nemen aan de actie.

Meedoen
Wil je meedoen? Gebruik dan deze muziek en tekst!