AKF COLLEGE

Wil je weten hoe je een goed theaterlied schrijft? Heb je je altijd afgevraagd wat kleinkunst nou is?
Ben je benieuwd naar het traject van de halvefinalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival?
Schrijf je dan nu in voor AKF College!

AKF College biedt een kennismaking met verschillende onderdelen van het akf. je ziet hoe breed het genre kleinkunst is, maakt kennis met aanstormende talenten en leert van oude rotten in het vak.

Het programma richt zich op jonge theatermakers van kunstvakopleidingen (vooropleidingen, mbo en hbo-theaterscholen) en autodidacten met interesse in kleinkunst.

Leeftijd tussen de 16 en 25 jaar
Je kunt je inschrijven voor verschillende programma’s van het AKF waarbij een verdiepende activiteit wordt aangeboden. Iets voor jou?

Kosten: €5,- per onderdeel.
Er is plek voor 12 deelnemers per programma.

SCHRIJF JE IN VIA EEN MAIL NAAR DORIEN >>

Programma

Annie M.G. Schmidtprijs
2 april 2023 – 17.00 uur Theater Bellevue

Ieder jaar reikt het AKF de Annie M.G. Schmidtprijs uit voor het beste theaterlied. Tijdens de uitreiking treden de zes genomineerden op en wordt de winnaar bekend gemaakt.

AKF College programma – start 15.30 uur
Voorafgaand aan de uitreiking krijg je een korte introductie over het theaterlied versus popmuziek. Dit doen we aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Halve finale
6 en 7 april 2023 – 20.15 uur de Kleine Komedie

Iedere avond spelen 3 halvefinalisten hun 25 minuten programma voor jury en publiek. Hierna worden de drie finalisten bekend gemaakt.

AKF Collegeprogramma – start 18.30 uur
Je neemt plaats op de jurystoel. De juryvoorzitter komt langs om te vertellen hoe zij tot de rapporten komen. Je leert kritisch kijken en stelt ook een juryrapport op. Benieuwd of je het met de jury eens bent?

Spoken Word Festival
5 april 2023 – 20.00 uur Theater Bellevue

In samenwerking met spoken word-artiest Luan Buleshkaj presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival van dinsdag 4 april t/m vrijdag 7 april woordkunst in de breedste zin van het woord. Een unieke samenwerking tussen spoken word en kleinkunst.
Elke avond kent een ander thema en biedt verschillende sprekers en performers een podium. Zwaargewichten en nieuwkomers. Verwacht waanzinnige woordspelingen, krachtige voordrachten en treffende taalvondsten. Laat jezelf interlinguaal overdonderen.

AKF Collegeprogramma – start 18.30 uur
Wat hebben een spoken word-artiest en een kleinkunstenaar gemeen? Ze staan met hun eigen verhaal en ‘noodzaak’ op het toneel. Tijdens deze workshop ga je op zoek naar je eigen noodzaak en hoe je die op het toneel brengt.

AKF Lab
13 april 2023 – 20.00 uur Theater Bellevue

Zij, zijzelf en Valentina Tóth
Valentina is de winnaar van het AKF 2022.

Ze brengt deze avond een eerste blauwdruk van haar avondvullende voorstelling. Ze speelt nieuw materiaal rond het thema van de (hysterische) vrouw en gaat verder op zoek naar haar eigen vorm, zowel op theatraal als op muzikaal gebied. Dit doet ze samen met muzikant gilles vandecaveye. Valentina komt uit de klassieke hoek en gilles vandecaveye studeerde jazz. Hij maakt tegenwoordig elektronische muziek. gewapend met snelle schakels, grote personages, nieuwe muziek én een extra muzikant op het podium brengt valentina een theatrale, muzikale, persoonlijke show.

AKF Collegeprogramma – start 18.30 uur

Wat kom je tegen tijdens een maakproces? Hoe begin je en wanneer weet je dat het goed is? Tijdens dit voorgesprek leer je van de makers zelf.

INSCHRIJVEN

SCHRIJF JE IN VIA EEN MAIL NAAR DORIEN >>