AKF Lab: Valentina Tóth

12 t/m 15 april 2023
Theater Bellevue – 20.00 uur
Bestel tickets >>

In 2022 won Valentina Tóth het Amsterdams Kleinkunst Festival met de voorstelling Wildbloei, een ode aan de hysterische vrouw, een eigenzinnige mix van opera, musical, kleinkunst, theater en comedy.

Nu is Valentina op weg naar haar eerste avondvullende voorstelling, waarin ze voortborduurt op het verkennen van de grenzen en clichés van het vrouwbeeld binnen onze maatschappij. Tijdens AKF Lab geeft Valentina een inkijkje in dat onderzoek en brengt ze voorproefjes uit twee verschillende programma’s.

De Lach en de Traan

Woensdag 12 april 2023

Valentina slaat de handen ineen met dragqueen Susan from Grindr (Jérôme Depriestre). Ze werd tijdens haar werk al vaker geïnspireerd door drag; een kunstvorm van nu, die gendernormen uitdaagt en herdefinieert, vaak met een flinke dosis humor en zelfspot. Jérôme en Valentina laten zich bezielen door elkaars disciplines en brengen samen een revue die een mix van drag, opera, cabaret, musical en theater in zich bergt.

Vanwege ziekte van een van de spelers speelt Valentina Tóth op woensdag 12 april haar solo Zij, zijzelf en Valentina Tóth.

Zij, Zijzelf en Valentina Tóth

Donderdag 13 t/m zaterdag 15 april 2023

Valentina brengt een eerste blauwdruk van haar avondvullende voorstelling. Ze speelt nieuw materiaal rond het thema van de (hysterische) vrouw en gaat verder op zoek naar haar eigen vorm, zowel op theatraal als op muzikaal gebied. Dit doet ze samen met muzikant Gilles Vandecaveye. Valentina komt uit de klassieke hoek en Gilles Vandecaveye studeerde jazz. Hij maakt tegenwoordig elektronische muziek. Gewapend met snelle schakels, grote personages, nieuwe muziek én een extra muzikant op het podium brengt Valentina een theatrale, muzikale, persoonlijke show.

Credits

tekst en spel Valentina Tóth, Jérôme Depriestre (Susan from Grindr)
muziek / arrangementen Gilles Vandecaveye, Pinoy, Valentina Tóth, Lucas van der Vegt
drag queen Susan from Grindr (Jérôme Depriestre)
regie / coaching Stephanie Louwrier, Matthias van de Brul
make-up / pruiken Theo Bonne
kostuums Aidan Abnet
choreografie Mikael de Geyter
dramaturgie Madonna Lenaert
foto’s Anne van Zantwijk, Lorenzo Frison
productie Sophie Claassen
techniek LightArts

Het Amsterdams Kleinkunst Festival geeft jaarlijks twee makers de ruimte om een week lang in Klein Bellevue nieuwe programma’s te ontwikkelen en te presenteren. Daarbij staan unieke samenwerkingen en actuele thema’s centraal.