AKF Keep An Eye Masterclasses

Sinds 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival samen met de Keep an Eye Foundation in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent. Tijdens deze intensieve masterclass serie worden de kleinkunsttalenten op zowel artistiek- als zakelijk vlak begeleid.

Met de samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt het masterclass programma geïntensiveerd en wordt de kwaliteit van de individuele deelnemers aan het concours verhoogd. Daarmee wordt ook de ontwikkeling van de kleinkunst in Nederland versterkt. De samenwerking vormt daarmee een belangrijke impuls voor de kleinkunstsector als geheel. Bovendien versterkt het Amsterdams Kleinkunst Festival hiermee de verbindende factor tussen de kunstvakopleidingen en de beroepspraktijk.

Bekijk het archief

2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023

2024

Raoul Heertje

Van 18 t/m 20 januari 2024 ging Raoul Heertje op Texel aan het werk met de zes halvefinalisten. Ze speelden iedere avond in De Toegift een kwartier uit een programma, waarna de ‘master’ feedback gaf.

Bodil de la Parra

13 februari 2024
De Meervaart (besloten masterclass)

Je kunt wel een hele kleinkunstvoorstelling schrijven, maar hoe speel je vervolgens je eigen materiaal? Hoe zorg je ervoor dat jouw teksten precies zo landen bij het publiek zoals je je ze bedoeld hebt? Actrice Bodil de la Parra gaat met de zes halvefinalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival de vloer op. Een hele dag lang krijgen de talenten een workshop speltechniek aangeboden in Theater de Meervaart en leren ze de kneepjes van het acteervak. Alles om ze op en top klaar te stomen voor de halve finales in De Kleine Komedie.

Bodil de la Parra (1963) is een veelzijdige actrice en schrijver. De afgelopen jaren speelde en schreef ze o.a. voor Bellevue Lunchtheater, Rudolphi Producties, het NNT, Bos Theaterproducties, Het Zuidelijk Toneel en Orkater. Haar solovoorstelling “Het Verbrande Huis” (2018), die haar Surinaamse familiegeschiedenis verkent, reisde door Nederland en Suriname. Het gelijknamige boek, werd door Lebowski Publishers uitgebracht in juni 2020. Een jaar later bracht ze haar solovoorstelling Dagen van Rijst op de planken en vertolkte ze rollen in De Leedvermaaktrilogie bij HNT en Het Indisch Interieur. Op televisie verkreeg Bodil onder meer bekendheid met de rol van Irene in de serie Klem.

Foto: Perla van Kessel

Mike Boddé

12 maart 2024
Theater Bellevue – 20.00 uur

Hoe schrijf je een goed lied? Waar moet een sterke liedtekst aan voldoen en hoe zorg je ervoor dat de muziek ondersteunend is en tegelijkertijd interessant om naar te luisteren? Aan de hand van de ‘meetlat van 7 punten’ geeft cabaretier en muzikant Mike Boddé zijn visie op het schrijven van een theaterlied. Hij geeft de zes halvefinalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival een opdracht voor het maken van een nieuw lied. Overdag werken ze besloten aan de nummers. Het resultaat is ‘s avonds te horen tijdens de openbare masterclass in Klein Bellevue. Neem een kijkje in het maakproces en zie welke keuzes je als liedschrijver te maken hebt. “Ik kijk ernaar uit om veel duidelijkheid te geven en daarna weer verwarring te zaaien,” aldus Mike Boddé.

Mike Boddé (1968) is cabaretier en muzikant. In 1992 won hij met Thomas van Luyn als het duo Ajuinen & Look het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hij maakte in zijn carriere meer dan 25 theaterprogramma’s met onder meer Kees Torn en Hadwych Minis. Hij verwierf grote bekendheid door zijn deelname aan de populaire tv programma’s KopspijkersDe Mike & Thomas Show en Podium Witteman. Zijn boek Pil werd een bestseller.

Foto: Lenny Oosterwijk

Agenda

Anderen bekeken ook