AKF KEEP AN EYE MASTERCLASSES

Sinds 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival samen met de Keep an Eye Foundation in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent. Tijdens deze intensieve masterclass serie worden de kleinkunsttalenten op zowel artistiek- als zakelijk vlak begeleid.

Met de samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt het masterclass programma geïntensiveerd en wordt de kwaliteit van de individuele deelnemers aan het concours verhoogd. Daarmee wordt ook de ontwikkeling van de kleinkunst in Nederland versterkt. De samenwerking vormt daarmee een belangrijke impuls voor de kleinkunstsector als geheel. Bovendien versterkt het Amsterdams Kleinkunst Festival hiermee de verbindende factor tussen de kunstvakopleidingen en de beroepspraktijk.

.

.
Ivo de Wijs geeft een masterclass liedtekst schrijven aan de zes halvefinalisten van het AKF! Lees verder >>

Op zaterdag 15 en zondag 16 januari 2022 verzorgde Wimie Wilhelm voor de vierde maal op rij een masterclass regie voor de zes halvefinalisten. Lees verder >>

.
Op maandag 20 december 2021 geeft Lenette van Dongen een masterclass aan de zes halvefinalisten. Deze masterclass is te bezoeken in Theater Bellevue en start om 20.00 uur. Lees verder >>

Amsterdams Kleinkunst Festival en Keep an Eye Foundation bieden sinds 2018 aanstormende kleinkunst-talenten een serie masterclasses aan ter voorbereiding op de halve finales en finale van het concours om de AKF Sonneveldprijs.

De halvefinalisten volgen een serie masterclasses in twee programmalijnen: artistieke ontwikkeling en ondernemen. De artistieke masterclasses richten zich op de inhoudelijke ontwikkeling van de kleinkunst-talenten. Ze worden hierin bijgestaan door een persoonlijke coach.
De masterclass Seminar Artist in Business is gericht op de zakelijke aspecten van het vak en wordt georganiseerd in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam.

.
Are you an artist, performing artist or musician?

Do you want to improve your business skills and learn how to better market yourself and your work? Apply now, for this day full of interesting talks, workshops and more.

This 4th edition of the Seminar Artist in Business will take place at the Conservatorium van Amsterdam.

More information >>

Voor het derde jaar op rij gaf Wimie Wilhelm een masterclass regie aan de halvefinalisten van het concours om de AKF Sonneveldprijs.


Wat is een goed liedje? Hoe schrijf je een originele liedtekst en wat is de rol van de muziek? Theo Nijland begeleidde de zes halvefinalisten van het concours om de AKF Sonneveldprijs bij het schrijven van een liedje. Hij gaf tips tijdens het maakproces. Vanwege de Coronamaatregelen vond deze masterclass op 23 maart en 13 april besloten plaats. Lees verder >>

Hoe schrijf je een grap? En nog belangrijker, hoe time je deze? Het schrijven van sterke grappen is een ambacht. En hoewel het makkelijk oogt – een artiest speelt vaak alsof de grap ter plekke wordt bedacht – zit er een structuur en een opbouw achter een goed geschreven grap.

Lebbis gaf de zes halvefinalisten van het concours om de AKF Sonneveldprijs een masterclass grappen schrijven en timing.

.

Van donderdag 10 t/m zaterdag 12 december 2020 verzorgde Nina de la Croix een workshopserie presenteren voor de vijf presentatoren van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

 

Op 18 oktober 2020 vond de 3e editie van het Seminar Artist in Business plaats. In samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam en de Keep an Eye Foundation organiseerden we een online dag vol workshops en lezingen. Ruim 70 deelnemers volgden onder meer workshops over crowdfunding, career development en pitch & present. Cabaretier Stefano Keizers en saxofonist Tineke Postma werden geïnterviewd over hun manier van omgaan met zakelijkheid. Bekijk hierboven het filmpje terug.

Op maandag 2 maart 2020 verzorgde Vera Mann een masterclass interpretatie in Theater Bellevue.

In januari 2020 verzorgde Wimie Wilhelm de masterclass regie op Texel.

Op maandag 16 december 2019 gaf Rutger de Bekker een masterclass compositie aan de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs.

Onder meer Wimie WilhelmTheo Nijland en René van Meurs verzorgden in 2019 de masterclasses.

In 2018 verzorgden Herman van Veen en Raoul Heertje de masterclasses.

Op 13 oktober 2019 presenteerden we in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam het Seminar ‘Artist in Business’, een dag vol met zakelijke workshops. Ook in 2020 vindt er weer een seminar plaats!

Met de samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt het al bestaande masterclass programma geïntensiveerd en wordt de kwaliteit van de individuele deelnemers aan het concours verhoogd. Daarmee wordt ook de ontwikkeling van de kleinkunst in Nederland versterkt. De samenwerking vormt daarmee een belangrijke impuls voor de kleinkunstsector als geheel. Bovendien versterkt het Amsterdams Kleinkunst Festival hiermee de verbindende factor tussen de kunstvakopleidingen en de beroepspraktijk.

De Keep an Eye Masterclasses worden financieel ondersteund door de Keep an Eye Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds Podiumkunsten.


De Keep an Eye Masterclasses is na het Jong Metropole Orkest het tweede project vanuit de lange termijn samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Keep an Eye Foundation levert een aanzienlijke financiële bijdrage aan het project en de inhoudelijke en financiële begeleiding liggen bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deze krachten bundeling heeft als doel een zo groot mogelijk rendement voor jonge talenten te realiseren.
www.keepaneye.nl/over-keep-an-eye

AGENDA

zondag 09 oktober

zo 09
10:00
Conservatorium van Amsterdam
Amsterdam
What's your story?

Anderen bekeken ook