PARTNERS

Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK)
Het Amsterdams Kleinkunstfestival wordt meerjarig ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Het AFK investeert in kunst die het leven in de stad verrijkt. Het AFK stelt zich ten doel om een kwalitatief en levendig kunstaanbod in Amsterdam mogelijk te maken voor een breed publiek. Het fonds is er voor kunstenaars en culturele organisaties, ondersteunt zowel het experiment als bewezen kwaliteit – binnen alle disciplines, in alle stadsdelen.

Fonds Podiumkunsten (FPK)
Het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt meerjarig ondersteund door het Fonds Podiumkunsten.

Het Fonds Podiumkunsten is hét cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals in Nederland. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunsten.

Het gaat het Fonds Podiumkunsten daarbij om kwaliteit in de meest ruime zin van het woord. Naast kwaliteit spelen prestaties een steeds belangrijkere rol. Het Fonds streeft naar een podiumkunstsector die zoveel mogelijk verschillende mensen aanspreekt, raakt én midden in de samenleving staat. Het Fonds wil de taal van de makers spreken, relaties aangaan op inhoudelijk niveau en stelt zich op als deskundige gesprekspartner.

Keep an Eye Foundation (KAE)
Keep an Eye is een stichting, opgericht door een aantal particulieren die geloven in de voedende kracht van creativiteit en kunst. Niet alleen om daar als ‘buitenstaander’ van te genieten, maar vooral als uiting van de kunstenaar of muzikant zelf. Je hele wezen en creativiteit ‘neerleggen’ in beeld en/of geluid, daar gaat het om!’

Als startend, creatief talent gezien worden en je talenten kunnen ontplooien … daar gaat het om bij de Keep an Eye Foundation! Samen met toonaangevende opleidingen/instituten in heel Nederland en daarbuiten, ondersteunt Keep an Eye startende, (jonge) getalenteerde kunstenaars, designers, musici en andere artistiekelingen. Door hen een springplank of een podium te bieden naar het grote publiek. De stichting is onafhankelijk en heeft geen enkel commercieel belang.

Keep an Eye werkt op een duurzame manier (tenminste drie jaar) samen met de opleidingen en instituten. Gezamenlijk ontstaan er ideeën voor nieuwe of vernieuwde projecten, waarbij studenten en alumni in de schijnwerpers gezet worden. Door voor, letterlijk en figuurlijk, podia te zorgen waar zij zich presenteren.
Bij deze projecten is er veel aandacht voor begeleiding van de deelnemers, door middel van coaching, training, workshops en masterclasses.


Prins Bernhard Cultuurfonds (PBCF)
Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland.

Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren we bijzondere initiatieven en talent. Jaarlijks worden er meer dan 3.000 projecten ondersteund, allemaal met particulier geld. Als inspirator van hedendaags mecenaat geven wij onafhankelijk en deskundig advies over filantropie aan particulieren, bedrijven en stichtingen.

Het Cultuurfonds heeft het hoofdkantoor in Amsterdam. Van hieruit worden projecten met een landelijke uitstraling ondersteund. Daarnaast zijn er twaalf provinciale afdelingen die projecten ondersteunen van regionale of lokale betekenis.

Ramses Shaffy Fonds
De in het testament van Ramses geformuleerde doelstelling van de Stichting RSF luidde als volgt: “de ondersteuning van jonge kunstenaars afkomstig van een kleinkunstacademie of een toneelschool en al hetgeen daartoe bevorderlijk kan zijn.”
De Stichting RSF is na gesprekken in het werkveld tot de conclusie gekomen dat het wenselijk is deze doelstelling niet te interpreteren als het uitdelen van beurzen, stipendia en prijzen aan individuele kunstenaars. We willen de Stichting RSF inzetten

1. Ter ondersteuning van jonge podiumkunstenaars in hun professionele ontwikkeling.
2. Het ten behoeve daarvan initiëren, stimuleren en ondersteunen van –al dan niet- aan de naam of het repertoire van Ramses Shaffy gerelateerde projecten;
3. De instandhouding, de bevordering van de bekendheid en de bescherming van de naam en het werk van Ramses Shaffy, zijn nalatenschap en zijn cultureel erfgoed; en voorts al hetgeen tot het bovenstaande bevorderlijk kan zijn.

Oaklins
Oaklins is the world’s most experienced mid-market M&A advisor. Our trusted senior specialists are entrepreneurs that have the skills and experience to ensure the best results for our clients, whether at home or abroad. We’ve closed over 1,500 deals in the past 5 years and to ensure the best results, we always involve industry specialists, take a global view and leverage our deep local connections. Every step of the way, we put clients first.

Buma Cultuur
Buma Cultuur ondersteunt en promoot het Nederlands muziekauteursrecht in zowel Nederland als in de belangrijkste exportmarkten voor de Nederlandse (niet per se Nederlandstalige) muziek. Het doel is het aandeel op de Nederlandse markt en buitenlandse markten te vergroten.

Buma Cultuur is opgericht door de Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma.

Theater Bellevue
Theater Bellevue in Amsterdam is een theater met drie zalen: Grote Zaal, Klein Bellevue, Paloni Zaal.

In de Grote Zaal wordt voornamelijk toneel, muziektheater, dans, mime, jeugdtheater en poppen- en objecttheater geprogrammeerd. Klein Bellevue is dé springplank voor cabaret- en kleinkunsttalent. Speciaal voor de Paloni Zaal worden al ruim 25 jaar de unieke Bellevue Lunchtheatervoorstellingen geproduceerd. Behalve eigen producties zijn hier ook regelmatig voorstellingen van bestaande gezelschappen en producenten te zien.

Het inpandige Theatercafé en -Restaurant De Smoeshaan was een zelfstandig café en is in 2013 overgenomen door Theater Bellevue. Het ontleent zijn naam aan Plautus’ komedie De Smoeshaan. In 1968 werd deze geruchtmakende productie van Toneelgroep Centrum onzedelijk geacht en gold er een vertoningsverbod voor.

De Smoeshaan
De Smoeshaan is met zijn centrale ligging tussen Theater Bellevue en de artiesteningang van het DeLaMar Theater de ideale plek voor het begin en eind van een avondje uit. Ook de bezoekers van het DeLaMar Theater, de Stadsschouwburg, de Balie, Paradiso, De Melkweg en Pathe-City weten de Smoeshaan te vinden. Zowel beneden in het café als op de eerste etage in het restaurant kunt u terecht voor eten à la carte uit de Franse, Italiaanse en mediterrane keuken. Dus gaat u een echt avondje uit, dan mag een bezoek aan De Smoeshaan daar niet bij ontbreken.

Het DeLaMar Theater
Het DeLaMar Theater in hartje Amsterdam heeft een theatergeschiedenis die tot de verbeelding spreekt. Grote namen als Wim Kan, Wim Sonneveld en Freek de Jonge traden op in het vroegere Nieuwe de la Mar Theater aan het Leidseplein. De programmering van het huidige DeLaMar Theater met twee zalen en ruim 1500 stoelen, sluit aan op deze traditie.

Het DeLaMar Theater programmeert voornamelijk toneel, cabaret en musical. Deze drie genres worden aangevuld met jeugdvoorstellingen (in de schoolvakanties), muziektheater, concerten en theatercolleges. Het theater onderscheidt zich door voorstellingen steeds vaker exclusief en voor een langere periode te presenteren, waardoor bezoekers uit het hele land het DeLaMar Theater weten te vinden.

De Kleine Komedie
Het oudste theater van Amsterdam en dé plek voor kleinkunst, cabaret en theaterconcerten. De Kleine Komedie werd gebouwd in 1786. De aankoop van de grond werd gefinancierd door de firma Hope & Co. Het theater biedt plaats aan 503 toeschouwers.

De Melkweg
De Melkweg is een poppodium en cultureel centrum met live-muziek, clubnachten, fotografie, film en festivals. Het is gevestigd in een voormalige suikerraffinaderij en melkfabriek aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam, achter het Leidseplein en naast de Stadsschouwburg.

De Balie
De Balie is een podium voor het vrije woord, eigentijdse kunst, politiek en cultuur. De Balie heeft drie theaterzalen, een bioscoop en een café-restaurant aan het Kleine-Gartmanplantsoen 10, bij het Leidseplein in Amsterdam.

Theater Het Zonnehuis
Het Zonnehuis is een prachtige monumentale locatie gebouwd naar Amsterdamse Schoolstijl en een ontwerp van ir. Jan Hendrik Mulder (ook wel Jo Mulder genoemd). Het gebouw opende in 1932 zijn deuren en is onlosmakelijk verbonden aan de historie van Amsterdam Noord. In tijden van financiële crisis zorgde de bouw voor banen en inkomens voor de vele werkeloze arbeiders in die periode.

De Meervaart
De Meervaart is een theater en een congrescentrum in Amsterdam Nieuw-West. Het theater ligt buiten het centrum van de stad vlak bij de ring A10. De Meervaart is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft uitgebreide parkeermogelijkheden. De programmering bestaat uit ca. 250 voorstellingen per jaar: cabaret, muziek, toneel, show, wereldmuziek, dans, jeugd- en familievoorstellingen. Jaarlijks worden er ca. 150 congressen in de Meervaart gehouden.

Theaterbureau De Mannen
Theaterbureau De Mannen, voorheen Finkers Theaterbureau, verzorgt de tourneeplanning van vooraanstaande toneelgezelschappen, vertegenwoordigt artiesten, cabaretiers en muziektheatermakers en coacht jong talent. Wij richten ons op kwalitatief hoogwaardige producties voor een breed publiek. De focus ligt op boekingen, management, publiciteit en marketing. Daarnaast bieden we onze artiesten ondersteuning in bredere zin door allianties met de belangrijkste uitgevers, platenmaatschappijen en popboekers aan te gaan.