Schrijf je binnenkort in!

Meld je binnenkort aan voor het Amsterdams Kleinkunst Festival en doe mee aan de voorrondes om de AKF Sonneveldprijs 2025.

  • Ben je goed in cabaret, spoken word, storytelling, stand-up comedy, muziek, zang of een combinatie van deze genres?
  • Heb je de ambitie om daarmee op het podium te staan?
  • Schrijf je eigen Nederlandstalig materiaal?
  • Is het tijd dat mensen zien wie je bent?

Inschrijven

Het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) verzorgt een intensief traject waarin je de kans krijgt om je te ontwikkelen. In verschillende voorrondes en met professionele begeleiding werk je je materiaal verder uit.

Het AKF staat open voor verschillende genres binnen de kleinkunst en brengt talenten de beroepspraktijk in.

Artiesten als n00b, Stefano Keizers, Van der Laan & Woe, Glodi Lugungu, Eva Crutzen, Rosa da Silva, Pieter Derks en Yentl en de Boer zijn bij het Amsterdams Kleinkunst Festival begonnen.

Lees eerst deze pagina goed door en vul daarna het formulier in.

Voorwaarden

– Inschrijven kan vanaf de zomer 2024, binnenkort komt het nieuw inschrijfformulier online
– De eenmalige inschrijfkosten zijn €20,- per act.
– Deelname staat open voor iedereen. Ongeacht je ervaring, opleiding of leeftijd; het gaat om wie jij bent en wat je kan.
– De voorrondes vinden plaats in Amsterdam. Je kunt een voorkeur voor een datum opgeven. We kunnen niet garanderen dat je dan wordt ingedeeld.
– De eerste voorronde bestaat uit een auditie van 10 minuten. Daarna gaan er 18 artiesten door naar de tweede voorronde, die 20 minuten materiaal laten zien. De 9 artiesten in de derde voorronde verzorgen een optreden van 30 minuten. Daarna worden er 6 halvefinalisten gekozen.
– Gedurende het hele traject krijg je Keep an Eye Masterclasses van professionals aangeboden.
– Ben jij halvefinalist, dan ga je op tournee door Nederland en krijg je een eigen coach. Ook doe je een fotoshoot en krijg je advies op het gebied van social media en praktische zaken die belangrijk zijn voor een succesvolle carrière. Dit alles is kosteloos.

Vragen? Mail dan naar Dorien.

Goed om te weten

Bij inschrijving word je betrokken bij een intensief traject. Dit zeggen we er altijd even bij omdat het een serieuze toewijding vraagt van iemand om zijn/haar leven (tijdelijk) in te richten op het vak van artiest. In ruil voor je tijd krijg je begeleiding, masterclasses én de kans op een droomcarrière in het theater. Een ding is zeker, het is één groot avontuur met jezelf in de hoofdrol!

De volgende momenten zijn verplicht als je mee doet aan het festival en wanneer je verder komt.

Eerste voorronde; 10 minuten audities
Deelnemers laten voor publiek en selectiecommissie 10 minuten uit hun (zelfgeschreven) programma zien. Er worden 18 deelnemers geselecteerd voor de tweede voorronde.

Tweede voorronde; 20 minuten audities
De 18 overgebleven kandidaten laten voor publiek en selectiecommissie 20 minuten uit hun programma zien. Er worden 9 deelnemers gekozen om mee te gaan naar de derde voorronde.

Seminar Artist in Business – november 2024
Deelnemers van de tweede voorrondes volgen een seminar over de zakelijke aspecten van het vak. Welke rechten heb je als artiest? Hoe maak je een interessant social media profiel? Het seminar wordt georganiseerd in samenwerking met Codarts Rotterdam.

Derde voorronde; 30 minuten audities
De 9 kandidaten strijden in de derde voorronde voor een plek in de halvefinalistentournee. Na de voorrondes wordt bekend gemaakt welke 6 artiesten mee gaan op tournee. Zij zijn tevens verzekerd van een felbegeerde plek in de halve finales.

Halvefinalistentournee (half januari t/m april 2025)
De geselecteerde 6 halvefinalisten maken van half januari tot begin april 2024 een try-out tournee langs verschillende theaters (gemiddeld 15 voorstellingen per artiest). Bovendien krijgt iedere act een eigen regisseur om het programma verder te ontwikkelen.

Keep an Eye Masterclass regie (januari 2025)
De 6 halvefinalisten krijgen als aftrap van de halvefinalistentournee een masterclass regie op Texel. Dit weekend staat in teken van de ontwikkeling van je eigen programma. Hou dit hele weekend vrij.

Keep an Eye Masterclass interpretatie
De 6 halvefinalisten krijgen een masterclass interpretatie. Wie de master zal zijn blijft nog even een verrassing.

Keep an Eye Masterclass tekstschrijven 
De 6 halvefinalisten krijgen een masterclass tekstschrijven in Theater Bellevue. Wie dat zal zijn blijft nog even een verrassing.

Halve finales in De Kleine Komedie
De zes artiesten spelen de halve finales met hun programma van 30 minuten in De Kleine Komedie. De jury selecteert drie finalisten die een dag later de finale spelen.

Finale in De Kleine Komedie
De finale wordt in De Kleine Komedie gespeeld.

Finalistentournee 
De 3 finalisten maken van oktober t/m december 2024 een finalistentournee langs verschillende theaters in het land.

Inschrijfformulier

De inschrijving voor editie AKF Sonneveldprijs 2025 komt binnenkort online, houd onze kanalen in de gaten.

Foto: Isabelle Wenzel