Schrijf je in!

.
Laat jij je verleiden tot een carrière op het podium? Schrijf je dan in voor de eerste voorronde van de AKF Sonneveldprijs 2025!

  • Ben je goed in cabaret, spoken word, storytelling, stand-up comedy, muziek, zang, fysiek theater of een combinatie van deze genres?
  • Heb je de ambitie om daarmee op het podium te staan?
  • Schrijf je eigen Nederlandstalig materiaal?
  • Is het tijd dat mensen zien wie je bent?

Inschrijven

Het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) verzorgt een intensief traject waarin je de kans krijgt om je te ontwikkelen. In verschillende voorrondes en met professionele begeleiding werk je je materiaal verder uit.

Het AKF staat open voor verschillende genres binnen de kleinkunst en brengt talenten de beroepspraktijk in.

Artiesten als Stefano Keizers, Van der Laan & Woe, Glodi Lugungu, Eva Crutzen, Valentina Tóth, Pieter Derks, Richard Groenendijk, Peter van Rooijen, Lisa Ostermann en Yentl en de Boer zijn bij het Amsterdams Kleinkunst Festival begonnen.

Lees eerst deze pagina goed door en vul daarna het formulier in.

Voorwaarden

– Inschrijven kan van 01 juli t/m 01 oktober via het online inschrijfformulier
– De eenmalige inschrijfkosten zijn €20,- per act.
– Deelname staat open voor iedereen. Ongeacht je ervaring, opleiding of leeftijd; het gaat om wie jij bent en wat je kan.
– De voorrondes vinden plaats in Amsterdam. Je kunt een voorkeur voor een datum opgeven. We kunnen niet garanderen dat je dan wordt ingedeeld.
– De eerste voorronde bestaat uit een auditie van 10 minuten. Daarna gaan er 18 artiesten door naar de tweede voorronde, die 20 minuten materiaal laten zien. De 9 artiesten in de derde voorronde verzorgen een optreden van 30 minuten. Daarna worden er 6 halvefinalisten gekozen.
– Gedurende het hele traject krijg je Keep an Eye Masterclasses van professionals aangeboden.
– Ben jij halvefinalist, dan ga je op tournee door Nederland en krijg je een eigen coach. Ook doe je een fotoshoot en krijg je advies op het gebied van social media en praktische zaken die belangrijk zijn voor een succesvolle carrière. Dit alles is kosteloos.

Vragen? Mail dan naar Dorien.

Goed om te weten

Bij inschrijving word je betrokken bij een intensief traject. Dit zeggen we er altijd even bij omdat het een serieuze toewijding vraagt van iemand om zijn/haar leven (tijdelijk) in te richten op het vak van artiest. In ruil voor je tijd krijg je begeleiding, masterclasses én de kans op een droomcarrière in het theater. Een ding is zeker, het is één groot avontuur met jezelf in de hoofdrol!

De volgende momenten zijn verplicht als je mee doet aan het festival en wanneer je verder komt.

Eerste voorronde; 10 minuten audities (15 t/m 20 oktober 2024)
Deelnemers laten voor publiek en selectiecommissie 10 minuten uit hun (zelfgeschreven) programma zien. Er worden 18 deelnemers geselecteerd voor de tweede voorronde.

Seminar Artist in Business – 08 november 2024
Deelnemers van de tweede voorrondes volgen een seminar over de zakelijke aspecten van het vak. Welke rechten heb je als artiest? Hoe maak je een interessant social media profiel? Het seminar wordt georganiseerd in samenwerking met Codarts Rotterdam.

Tweede voorronde; 20 minuten audities (14 t/m 16 november 2024)
De 18 overgebleven kandidaten laten voor publiek en selectiecommissie 20 minuten uit hun programma zien. Er worden 9 deelnemers gekozen om mee te gaan naar de derde voorronde.

Derde voorronde; 30 minuten audities (12 t/m 14 december 2024)
De 9 kandidaten strijden in de derde voorronde voor een plek in de halvefinalistentournee. Na de voorrondes wordt bekend gemaakt welke 6 artiesten mee gaan op tournee. Zij zijn tevens verzekerd van een felbegeerde plek in de halve finales.

Halvefinalistentournee (half januari t/m april 2025)
De geselecteerde 6 halvefinalisten maken van half januari tot begin april 2025 een try-out tournee langs verschillende theaters (gemiddeld 15 voorstellingen per artiest). Bovendien krijgt iedere act een eigen regisseur om het programma verder te ontwikkelen.

Keep an Eye Masterclass comedy (16 t/m 19 januari 2025)
De 6 halvefinalisten krijgen als aftrap van de halvefinalistentournee een masterclass comedy van Raoul Heertje op Texel. Dit weekend staat in teken van de ontwikkeling van je eigen programma. Hou dit hele weekend vrij.

Keep an Eye Masterclass liedtekst schrijven (27 januari, 10 en 24 februari 2025)
De 6 halvefinalisten krijgen een masterclass liedtekst schrijven van Jurrian van Dongen in Theater De Richel.

Keep an Eye Masterclass spel (11 maart 2025)
De 6 halvefinalisten krijgen in Theater Bellevue een masterclass spel van Margôt Ros.

Halve finales 3 + 4 april 2025 in De Kleine Komedie
De zes artiesten spelen de halve finales met hun programma van 30 minuten in De Kleine Komedie. De jury selecteert drie finalisten die een dag later de finale spelen.

Finale op 5 april 2025 in De Kleine Komedie
De finale wordt in De Kleine Komedie gespeeld.

Finalistentournee 
De 3 finalisten maken van oktober t/m december 2025 een finalistentournee langs verschillende theaters in het land.

Inschrijfformulier

De inschrijving voor editie AKF Sonneveldprijs 2025 staat van 01 juli t/m 01 oktober online.

>> Ik meld me aan

Foto: Bowie Verschuuren
Model: Connor Meijer