HALVE FINALISTEN 2017

AKF Sonneveldprijs

StruisverenConfetti
Struisveren & Confetti – De Fontanelly Hoop en Troost Revue

Mitch Blaauw en Liza van Zeijderveld vormen samen het duo Struisveren & Confetti. Zij spelen de Fontanelly Hoop en Troost Revue. Dit illuster theaterduo geeft hun visie op de wereld van vandaag in de hoop u troost te bieden.
Speellijst S&C >>

TobiKooiman
Tobi Kooiman – Ratiociale Comedycatie

Tobi Kooiman is een naam die je misschien nog niet kent, maar ik wel, want zo heet ik. Ik ben sinds kort een soort cabaretier en mijn programma heet sinds kort Ratiociale Comedycatie. Het programma heet niet “sinds kort Ratiociale Comedycatie”: het heet “Ratiocale Comedycatie” en die naam bestaat nog niet zo lang. Het concept is eenvoudig: ik vertel over mijn veelal mislukte pogingen om logisch om te gaan met mensen en het leven. Jij denkt achteraf: ‘Dat was grappig.’ Doei.
Speellijst Tobi >>

DanielleSchel
Daniëlle Schel – Slagbeurt

Vanuit de dug-out bekijkt Daniëlle het leven, wachtend op haar slagbeurt: Het moment om honken te veroveren, punten te scoren en homeruns te slaan. Maar vlak voordat ze het veld betreedt, slaat de twijfel toe. Vol zelfspot vertelt Daniëlle aan de hand van rake sketches en beeldende liedjes over situaties waarin je liever op je volgende beurt blijft wachten, dan dat je jezelf uit het veld laat slaan.
Speellijst Daniëlle >>ThomasPieters
Thomas Pieters – Thomas speelt thuis

‘Een serieuze knipoog naar Nederland!’ De goed gemutste Brabander Thomas Pieters trekt met zijn muzikale verhalen door stad en land. Van theater tot popzaal, Thomas relativeert met zijn spitsvondige teksten en nostalgische liedjes alle zwaarmoedigheid ons koude kikkerlandje uit. Met de voorstelling ‘Thomas Speelt Thuis’ hoopt deze kersvers afgestudeerde Rockacademie student zijn definitieve overstap naar het theater te mogen maken.
Speellijst Thomas >>

LachendeDerde
De Lachende Derde

Wij, Sophie de Hart en Wouter van Dijk, nemen je mee in een wervelwind over het liefdesleven van een twintiger met daarbij veel vlammende gitaar, veelzijdige liedjes, flauwe grappen en nog veel meer onzin. Lachen, huilen, maar vooral lekker achterover in je stoel zitten en het over je heen laten komen.
Speellijst DLD >>

LonnekeDort
Lonneke Dort – Want laten we wel wezen

‘En dan zijn we er eindelijk aan
Blijkt het hiernamaals te bestaan
Begint het weer van vooraf aan’
Lonneke Dort neemt je mee in een ogenschijnlijk licht verhaal en giet de zware dingen des levens het liefst in een vilein en droogkomisch lied. Ze studeerde af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en werkt sindsdien aan haar eerste programma ‘Want laten we wel wezen’.
Speellijst Lonneke >>