AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL
AKF HALVEFINALISTEN 2022  <<

De getalenteerde AKF halvefinalisten staan te trappelen om de Nederlandse podia te beklimmen met hun programma’s vol humor, ontroering en verrassing. Maak tijdens de 35e editie van het festival kennis met de nieuwste generatie kleinkunstenaars, cabaretiers en taalkunstenaars. Uniek is het AKF Keep an Eye Masterclass programma, waarin de artiesten begeleiding krijgen van gevestigde namen.

Wie schopt het tot de finale en wie kan zich winnaar noemen van de AKF Sonneveldprijs, AKF Publieksprijs en AKF Shaffy Cheque? Een avond AKF is altijd gevarieerd en wie weet zie je nu al het talent van de toekomst.

Eerdere winnaars van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn onder meer Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Yentl en de Boer, Stefano Keizers en n00b.COLLIN EDSON
TATA STIMA


.
Over Collin
Collin Edson is een veelzijdig, dynamisch en multidisciplinair cabaretier. Binnen zijn werk gaat hij op zoek naar het snijvlak van de maatschappelijke en fictieve creatieve wereld. Met zijn directe spel gaat hij in gesprek met het publiek en laat hen nadenken over maatschappelijk relevante aspecten. Het overbrengen van gevoel en zijn visie staan hierin centraal.

Over de voorstelling
In de voorstelling TATA STIMA gaat Collin Edson om met het thema identiteit en verlies. Zijn voorstelling is een viering van het leven maar ook een ode aan zijn vader. In het middelpunt staat het leven en aanwezig zijn in het het nu. Wie zijn wij, wie ben ik, wat laat je achter en wat laten wij achter?

Credits
Tekst en spel: Collin Edson
Muziek: Collin Edson en producer Trebor S’Roc
Regie begeleiding: Maarten van Hinte
Foto: Anne van Zantwijk 

Socials
Instagram: https://www.instagram.com/edsoncollin/
Facebook: https://www.facebook.com/collin.schorea

THOM GERRITS
HET BEGAAFDE KIND


.
Over Thom
Voor Thom Gerrits is cabaret een uitspatting van pure blijdschap. In zijn cabaret combineert hij energiek spelplezier met diepere thema’s en tragiek. Hij laat hierbij geen enkel middel onbenut. Hij verweeft liedjes, dansjes en verhalen tot een wervelend geheel. Al sinds zijn 15e treedt hij overal en nergens op als cabaretier, zowel solo als in groepen. Nu speelt hij uitsluitend nog solo en organiseert hij cabaretpodia zoals ‘Keldercabaret’ en ‘Kelder op Zolder’ in Amsterdam.

Over de voorstelling
Wat is het toch fijn om naar iemand te luisteren die het allemaal haarfijn doorheeft. Thom Gerrits is een persoon bij wie dat bij uitstek het geval is. Al als jong kindje bleek Thom de gave te hebben om zijn rol in de wereld te begrijpen. In de cabaretvoorstelling Het Begaafde Kind neemt hij je mee in het leven dat hij perfect onder controle heeft.

Credits
Tekst en spel: Thom Gerrits
Muziek: Winwel Productions
Regie begeleiding: Eva Bauknecht
Foto: Anne van Zantwijk

Socials
Instagram: https://www.instagram.com/thomazpaul/
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008669259618
Website: Thommeteenh.com

JOB RÖMER
HET BOEK JOB


.
Over Job
Job Römer studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Sindsdien speelde hij in verscheidene voorstellingen en schrijft hij daarnaast voor theater, film en televisie.

Over de voorstelling
In Het Boek Job vertelt Job Römer het bijbel verhaal van Job, de vrome volgeling van God van wie alles af wordt gepakt als test van zijn geloof. Wat volgt is een verhaal over verwachtingen en overtuigingen. En de vraag of geloof wel waarde heeft als het niet leidt tot handelen. En ja, u heeft het goed gezien, ze heten allebei Job. Maar dat is waar de overeenkomsten ophouden. Waarschijnlijk. Er wordt nog aan geschreven. Luister, het is ook niet leuk om alles hier te verklappen, toch? Ga nou maar gewoon kijken. Hij heeft er heel erg zijn best op gedaan. 

Credits
Tekst en spel: Job Römer
Regie begeleiding: Hans Sibbel en Roderick Bredenoord
Foto: Anne van Zantwijk

Socials
Instagram: https://www.instagram.com/jobromer/
Twitter: @JobRömer

BRITT VAN TOOREN
IK HOOP DAT DEZE TITEL JE AANSPREEKT

.
Over Britt

Britt van Tooren studeerde in 2020 cum laude af aan de opleiding Muziektheater aan het ArtEZ conservatorium. Ze speelde onder andere bij Theatergezelschap Bonte Hond en Stichting Theatergroep Kwatta. Naast zingen, acteren, pianospelen, maken en schrijven is ze ook dol op honden aaien, prijzen winnen bij bingo en verantwoordelijkheden uitstellen. Waar ze haar gevoeligheid altijd heeft gezien als zwakke plek, begint ze langzaam in te zien dat de wereld al een overschot heeft aan hardheid. De maatschappij heeft honger naar donzige zielen. Ze is een groot voorstander van huilen in het openbaar en ervan overtuigd dat de zachte krachten uiteindelijk altijd zullen winnen.

Over de voorstelling
Waarom heb ik niet mee mogen denken over mijn eigen bestaan?
Ik had het fijn gevonden als er was gevraagd:
Zou je willen leven?
Heb je daar eigenlijk wel trek in?
Wat als ik een sneak-preview had gezien van mijn levensloop?
En daarna zelf had mogen kiezen:
Wil ik geboren worden of niet?
Over op je bek gaan en nog even blijven liggen. 
Over je afvragen of de mail met de bijsluiter van het leven in je spamfolder is beland.
Over verlangen een kiezelsteen te zijn.
Een rollercoaster performance vol catchy proza, vunzige beats, monogame pinguïns en (een soort van) God.

Credits
Tekst en spel: Britt van Tooren
Muziek: Felix Ruiter en Britt van Tooren
Regie begeleiding: Titus Tiel Groenestege
Foto: Anne van Zantwijk

Socials
Instagram: https://www.instagram.com/brittvnt/
Facebook: https://www.facebook.com/britt.vantooren

VALENTINA TÓTH
WILDBLOEI
.

.
Over Valentina
Valentina Tóth is actrice, theatermaker en muzikante. Na een studie klassiek piano aan het conservatorium van Brussel, studeerde ze in 2018 af als actrice aan het RITCS (Royal Institute of Theatre, Cinema and Sound) te Brussel. Na haar afstuderen maakte en speelde ze onder anderen bij De Toneelschuur, De Kopergietery, Het Houten Huis en Theater Antigone. Haar werk bevindt zich op het snijvlak tussen theater, klassieke muziek, kleinkunst en opera. 

Over de voorstelling
Valentina Tóth brengt in de voorstelling Wildbloei een ode aan de hysterische vrouw. Met een mix van opera, musical, kleinkunst en klassieke muziek bezingt en bespeelt ze dit type vrouw. Ze vliegt van personage naar personage; onder andere een femme fatale, een vrouw die dolgraag body positive zou willen zijn, een mislukte K3 auditie en een natuurramp in hoogsteigen persoon passeren de revue.

Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, snelle schakels en grote personages, houdt ze met Wildbloei haar publiek onder schot brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed.

Credits
Tekst, spel en muziek: Valentina Tóth
Spelcoaching: Nona Demey Gallagher en Martha Balthazar
Regie begeleiding: Stephanie Louwrier
Foto: Anne van Zantwijk

Socials
Instagram: https://www.instagram.com/valentinatothh/
Facebook: https://www.facebook.com/valentinatothpage/
Twitter: @valentinatoth

ALEXANDER WEEBER
DE LAATGEBORENE
.

.
Over Alexander
Alexander Weeber studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht.

Hij opereerde in verscheidene disciplines onder de namen: Marjolein Rover, Tils Posthumus en Bert Wabbe. Echter, toen hij als wandelgids onder de naam Jos Clemens een digitale voettocht naar Santiago de Compostela leidde veranderde er iets. De band die er ontstond met de groep medereizigers en de spirituele ontwikkeling die er volgde  (zij het in Zoom en Google Maps) gaf de impuls om in de toekomst vaker het directe contact te zoeken met zijn publiek.

Over de voorstelling
In zijn relatief korte bestaan op deze aarde wist hij zich al snel de nodige basisvaardigheden eigen te maken. Echter, vaardigheden alleen zijn niet genoeg in een mensenleven en de stap naar het theater bleek noodzakelijk. De mens bestaat bij de connectie met de ándere mens. Alexander kan dan ook niet wachten om u te ontmoeten en deelgenoot te maken van al zijn liefhebberijen. 

Credits
Tekst en spel: Alexander Weeber
Muziek: bestaand en/of Alexander Weeber
Regie begeleiding: Jelle Kuiper
Foto: Anne van Zantwijk

Socials
Instagram: https://www.instagram.com/wabbeschwabbesch/
Website: www.wabbeschwabbesch.nl


AGENDA AKF HALVEFINALISTENTOURNEE 2022