AKF HOMMAGE SIMONE KLEINSMA  <<

DeLaMar Theater
Maandag 1 april 2019
Aanvang: 20.00 uur

 

Fotograaf: Jan Jelle de Boer

Jaarlijks brengt het Amsterdams Kleinkunst Festival een hommage aan een persoon die van grote betekenis is voor de Nederlandse kleinkunst. Dit jaar is de eer aan actrice, cabaretière, toneel- en musicalster Simone Kleinsma. Bevriende collega’s zullen haar toezingen op maandag 1 april 2019 in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Het wordt een onvergetelijke avond met het omvangrijke repertoire van deze coryfee.

Lees hier de recensie die verscheen in NRC!

Simone Kleinsma (Amsterdam, 1958) studeerde aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam. Zij speelde in talloze cabaret- en theaterprogramma’s en vertolkte hoofdrollen in musicals, waaronder Maskerade, Amerika Amerika, Les Misérables, Chicago, Mamma Mia! en Was Getekend, Annie M.G. Schmidt. In 2006 maakte Kleinsma haar toneeldebuut in One Flew Over The Cuckoo’s Nest. Ze bracht vier solo-cd’s uit, Een Deel Van Mij, Met Open Ogen, Simone – Songs from the heart enmeest recent Simone! Op televisie was zij te zien en binnenkort weer als Kees in de succesvolle comedyserie Kees & Co. In 2020 speelt Kleinsma de titelrol in een nieuwe productie van Hello, Dolly!, de klassieker uit 1964.

Ze won maar liefst zes Musical Awards, waaronder in 2017 een prijs voor haar gehele oeuvre. Voor haar bijdrage aan de kleinkunst in Nederland ontving zij in 2001 de prestigieuze Gouden Harp. In 2018 kreeg zij een koninklijke onderscheiding en werd zij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Kleinsma werkte onder andere samen met: André van Duin, Henk Poort, Paul de Leeuw, Jon van Eerd, Marjolijn Touw, Doris Baaten, Gerard Cox, Danny de Munk, Perry Dossett, Lucie de Lange, Tony Neef, Stanly Burleson en vele anderen.

BEKIJK DE FOTO’S VAN JAAP REEDIJK >>