KEEP AN EYE MASTERCLASSES: RAOUL HEERTJE  <<

.
Woensdag 11 april 2018

Theater Bellevue – 20.30 uur

Onder toeziend oog van Raoul Heertje kondigen de presentatoren van het Amsterdams Kleinkunst Festival, Nina de la Croix, Yvonne van den Eerenbeemt, Soraya de Bakker en Sophie de Hart, verschillende acts aan en af. Raoul Heertje licht toe welke facetten er spelen bij het presenteren, wat de valkuilen zijn en hoe verder te gaan als er onverwachte dingen gebeuren. Een kijkje in de keuken dus van het vak van presentator.

Raoul Heertje (1963) is schrijver, presentator en stand-upcomedian. In 1990 initieerde hij Comedytrain, een gezelschap stand-upcomedians die deze kunstvorm in Nederland introduceerde en later ook Toomler als vaste speelplek voor comedians.

Jarenlang was hij de vaste teamcaptain bij het televisieprogramma Dit was het nieuws. Heertje schreef columns en interviews voor verschillende media, het boek Mark Rutte is lesbisch en onderzocht mediamechanismes in zijn TV-programma Heerlijk eerlijk Heertje. De afgelopen jaren werkte hij aan een tv-serie voor de NPO, schreef en vertaalde hij diverse toneelstukken, begeleidde hij jonge cabaretiers en treedt hij ook zelf weer regelmatig op als comedian.

Deze Keep an Eye Masterclass is de derde in de reeks masterclasses die gekoppeld is aan de AKF Sonneveldprijs. Met ingang van 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival dankzij de inzet van het Prins Bernhard Cultuurfonds samen met de Keep an Eye Foundation in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent, gekoppeld aan het concours om de AKF Sonneveldprijs. In de periode van januari tot en met april 2018 werken de deelnemers en presentatoren van het concours aan hun artistieke en zakelijke vakmanschap.

met Raoul Heertje, Nina de la Croix, Yvonne van den Eerenbeemt, Soraya de Bakker en Sophie de Hart