KEEP AN EYE MASTERCLASSES: RENÉ VAN MEURS  <<

Op 21 februari en 1 maart vinden er twee speciale edities van de Keep an Eye Masterclasses plaats. Onder toeziend oog van niemand minder dan René van Meurs kondigen twee presentatoren van het Amsterdams Kleinkunst Festival, Soraya de Bakker en Sophie de Hart, verschillende voorstellingen aan en af. Van Meurs licht toe welke facetten van belang zijn bij het presenteren van een cabaretavond. Wat zijn de valkuilen en hoe ga je om met onverwachte zaken? Een kijkje in de keuken van het vak van presentator!

René van Meurs
René van Meurs (Schipluiden, 1985) is stand-up comedian en schrijver. In 2006 won hij de publieksprijs bij het Griffioen Cabaret Festival en in 2012 won hij zowel de jury- als publieksprijs van Cameretten. Van Meurs speelde bij improvisatiecollectief Op Sterk Water en sloot zich in 2007 aan bij Comedytrain.

In 2013 ging Van Meurs de theaters in met zijn eerste avondvullende programma Voor de storm. In 2015 volgde zijn tweede solovoorstelling Even goede vrienden. Op dit moment tourt hij door het land met zijn derde show Ik beloof niks. Daarnaast was Van Meurs op televisie te zien in onder andere De Slimste Mens en The Comedy Factory. Ook is hij al jaren één van de vaste schrijvers van het satirische televisieprogramma Dit was het nieuws.

Keep an Eye Masterclasses
Met ingang van 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival dankzij de inzet van het Prins Bernhard Cultuurfonds samen met de Keep an Eye Foundation in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent, gekoppeld aan het concours om de AKF Sonneveldprijs. In de periode van januari tot en met april 2019 werken de deelnemers en presentatoren van het concours aan hun artistieke en zakelijke vakmanschap.

Foto: Anne van Zantwijk