AKF Keep An Eye Masterclass  <<
Mike Boddé
Liedtekst schrijven en compositie

12 maart 2024
Theater Bellevue – 20.00 uur

Hoe schrijf je een goed lied? Waar moet een sterke liedtekst aan voldoen en hoe zorg je ervoor dat de muziek ondersteunend is en tegelijkertijd interessant om naar te luisteren? Aan de hand van de ‘meetlat van 7 punten’ geeft cabaretier en muzikant Mike Boddé zijn visie op het schrijven van een theaterlied. Hij geeft de zes halvefinalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival een opdracht voor het maken van een nieuw lied. Overdag werken ze besloten aan de nummers. Het resultaat is ‘s avonds te horen tijdens de openbare masterclass in Klein Bellevue. Neem een kijkje in het maakproces en zie welke keuzes je als liedschrijver te maken hebt. “Ik kijk ernaar uit om veel duidelijkheid te geven en daarna weer verwarring te zaaien,” aldus Mike Boddé.

Mike Boddé (1968) is cabaretier en muzikant. In 1992 won hij met Thomas van Luyn als het duo Ajuinen & Look het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hij maakte in zijn carriere meer dan 25 theaterprogramma’s met onder meer Kees Torn en Hadwych Minis. Hij verwierf grote bekendheid door zijn deelname aan de populaire tv programma’s KopspijkersDe Mike & Thomas Show en Podium Witteman. Zijn boek Pil werd een bestseller.

Foto: Lenny Oosterwijk

AKF Keep an Eye Masterclasses
Sinds 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival samen met de Keep an Eye Foundation in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent. Tijdens deze intensieve masterclass serie worden de kleinkunsttalenten op zowel artistiek- als zakelijk vlak begeleid.

Met de samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt het masterclass programma geïntensiveerd en wordt de kwaliteit van de individuele deelnemers aan het concours verhoogd. Daarmee wordt ook de ontwikkeling van de kleinkunst in Nederland versterkt. De samenwerking vormt daarmee een belangrijke impuls voor de kleinkunstsector als geheel. Bovendien versterkt het Amsterdams Kleinkunst Festival hiermee de verbindende factor tussen de kunstvakopleidingen en de beroepspraktijk.

Keep an Eye Foundation
De Keep an Eye Foundation houdt de ogen open voor jonge, veelbelovende talenten. Deze getalenteerde muzikanten, kunstenaars, fotografen, kleinkunstenaars, circusartiesten, ontwerpers en filmmakers krijgen dankzij verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te ontwikkelen, nieuwe mogelijkheden te creëren en bovenal hun creatieve dromen te verwezenlijken. Keep an Eye streeft verder naar uitwisseling tussen de verschillende disciplines en opleidingen. Dit om het werk van de studenten eens in een ander perspectief te zien.

www.keepaneye.nl