.
n00b wint de AKF Sonneveldprijs 2021 & de AKF Publieksprijs.

De Shaffy Cheque is gewonnen door Farida Laan

Tijdens de 34e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival heeft n00b de jury- én de publieksprijs gewonnen voor hun voorstelling n00b speelt n00b. In Theater De Meervaart ontving dit duo de prijs uit handen van jurylid Lucretia van der Vloot.

n00b
De jury ziet in n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando), “twee jonge artiesten waar het talent van af spat. Zij kunnen overtuigend spelen, wisselen rollen in hoog tempo af, zingen prachtig en hebben een voorstelling gemaakt vol schrijnende humor waarvan de jury nog wel meer wil zien. Laura en Isabelle vormen een ontroerend komisch duo dat opvalt met soms schaamteloze teksten en het snelle schakelen tussen verschillende rollen en scènes. Als toeschouwer ben je steeds benieuwd naar de volgende scène.

Voor de publieksprijs die eveneens gewonnen werd door n00b konden zowel mensen in Theater de Meervaart als kijkers van de livestream stemmen.

Foto’s: Anne van Zantwijk

Shaffy Cheque 
Farida Laan is de winnaar van de Shaffy Cheque, een aanmoedigingsprijs die beschikbaar wordt gesteld door het Ramses Shaffy Fonds. De jury: “De Assistent is een bevreemdende voorstelling met prachtig taalgebruik dat samenvalt met de unieke bewegingen van Farida.” Het ritmisch gezongen nummer ‘Hoefjes poetsen in de ponyclub’ vond de jury een hoogtepunt: “totaal bespottelijk, en tegelijkertijd hilarisch.

De jury bestaande uit Bertram van Alphen, (kleinkunstenaar en docent), Frank Noorland (programmeur Theater Walhalla), Bodil de la Parra (actrice en toneelschrijfster), Jeffrey Spalburg  (comedian en tekstschrijver) en Lucretia van der Vloot (zangeres en actrice) over de kwaliteit van deze 34e finale:
Het was gevarieerde avond, zowel in vorm als in thematiek. We zagen absurdisme, zap-cabaret en een muzikale familie-vete. De jury is blij met het brede palet aan stijlen die deze finale siert. Het toont aan dat de weg die het Amsterdams Kleinkunst Festival is ingeslagen om het genre kleinkunst te verrijken vruchten begint af te werpen.”

Over de AKF Sonneveldprijs en het Amsterdams Kleinkunst Festival
Het Amsterdams Kleinkunst Festival begeleidt aanstormend talent in hun kleinkunstcarrière.
Na de voorrondes waar meer dan 60 performers zich voor inschreven bleven 3 finalisten over : n00b, Ramon Chatrer en Farida Laan. Deze bevlogen finalisten tourden afgelopen maanden langs de Nederlandse theaters, werkten met een regisseur en volgden Keep an Eye Masterclasses van Wimie Wilhem, Lebbis en Theo Nijland.

Eerdere winnaars zijn onder meer: Van der Laan en Woe, Yentl en de Boer, Glodi Lugungu, Rosa da Silva en Stefano Keizers. De prijs zou eigenlijk al in april worden uitgereikt in de Kleine Komedie, maar werd door de maatregelen uitgesteld en verplaatst.


AKF Finalistentournee 2021

donderdag 07 december

do 07
20:30
Concordia Kunst & Cultuur
Enschede
Finalistentournee

vrijdag 08 december

vr 08
20:00
Schouwburg Agnietenhof
Tiel
Finalistentournee

donderdag 14 december

do 14
20:30
Theater De Purmaryn
Purmerend
Finalistentournee

vrijdag 15 december

vr 15
20:30
Theater Ludens
Voorburg
Finalistentournee

zaterdag 16 december

za 16
20:30
Posttheater
Arnhem
Finalistentournee

donderdag 21 december

do 21
20:15
Spant!
Bussum
Finalistentournee

vrijdag 22 december

vr 22
20:15
Verkadefabriek
Den Bosch
Finalistentournee

zondag 28 januari

zo 28
15:30
Theater De Vest
Alkmaar
Finalistentournee - Luuk Ransijn