Hanneke Last en Diederik Jekel  <<
Wat verwacht je dan?

Za 6, di 9 en wo 10 april 2019
Theater Bellevue
20.30 uur
Bestel tickets >>

Op woensdag 10 april vindt er onder leiding van directeur Daniël van Veen om 19.45 uur een voorgesprek plaats met Hanneke Last en Diederik Jekel in de foyer van Theater Bellevue. Toegang = gratis!

Diederik Jekel en Hanneke Last bundelen hun krachten en brengen de wereld van de wetenschap en poëzie samen. In deze voorstelling gaan ze als moderne waarzeggers de toekomst te lijf. Met wetenschappelijke poëzie en muzikale factchecking proberen ze dat wat komen gaat voor iedereen makkelijker te maken. En leuker.

Diederik en Hanneke nemen je mee, helemaal naar het einde van de wereld, en na deze avond zal je meer weten over de toekomst, of misschien zal je op een andere manier naar de toekomst kijken.

Tekst, concept, uitvoering: Diederik Jekel en Hanneke Last
Muziek: Jasper Slijderink

AKF Lab
De voorstelling Wat verwacht je dan? is onderdeel van AKF Lab, een creatief laboratorium waarin gevestigde artiesten nieuwe experimenten en kruisbestuivingen opzetten en uitwerken voor publiek in Klein Bellevue.

Jaarlijks vindt in de eerste twee weken van april AKF Deluxe plaats, hét kleinkunstfestival van Nederland. AKF Lab is de proeftuin van het festival waar toptalenten nieuwe concepten kunnen ontwikkelen en presenteren in de kleine zaal van Theater Bellevue. Dit jaar wordt AKF Lab ingevuld door Hanneke Last en Diederik Jekel (Wat verwacht je dan) & Marco Lopes en Rajko Disseldorp (AKF Kleinkunst Mash-up).

Deze voorstelling is onderdeel van AKF Deluxe dat plaatsvindt van 1 t/m 14 april 2019.


Hanneke Last is actrice, schrijver en zangeres. Ze studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Sindsdien was ze te zien in tal van (muziek)theaterproducties, waaronder Onder de Groene Hemel, Bint, Intouchables, LOS en Hij Gelooft in Mij. Ook vertolkte ze rollen in film en op televisie (Papadag, Hij Gelooft in Mij, Klokhuis, Ninja Nanny e.a.) en in de internetserie Ideale Liefde. Momenteel speelt ze haar eigen voorstelling BEGIN, samen met haar band.

Diederik Jekel is natuurkundige en wetenschapsjournalist en studeerde af in 2010. Sindsdien probeert hij waar mogelijk wetenschap toegankelijk te maken voor het brede publiek. Hij presenteert diverse programma’s over wetenschap (De Kennis van Nu, Professor Nicolai en dr. Beckand, Willem Wever, e.a.), heeft non-fictie boeken geschreven, geeft presentaties door het hele land en schrijft naast non-fictie ook filmscenario’s.

Foto’s: Anne van Zantwijk