Dit zijn de finalisten van het AKF 2016!

SR_2016-01-15_AKF Texel_FransseEijkel 01

Op donderdag 14 april en vrijdag 15 april streden de zes halve finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival in Theater Bellevue om een plek in de grote finale op maandag 18 april aanstaande in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Zojuist maakte juryvoorzitter Erik Pals bekend dat Merijn Krol, Stefano Keizers en De Fransse Eijkel de finalisten van de 29ste festivaleditie zijn.  Zij  zullen maandag tegen elkaar strijden en maken kans op de felbegeerde Sonneveldprijs 2016. Dé kleinkunstprijs die eerder gewonnen werd door o.a. Thomas Acda, Droog Brood, Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Louise Korthals en Yentl en de Boer.

De prijs bestaat uit een bronzen beeld van de oervader van het Nederlandse cabaret gemaakt door kunstenaar Jannes Limperg. Tevens kiest het publiek haar favoriet. De jury bestond dit jaar uit zakelijk directeur van Het Scapinoballet Erik Pals (voorzitter), journalist en theaterrecensent Ruud Buurman, actrice en musicalster Vera Mann, liedjesschrijver en kleinkunstenaar Joost Nuissl en cabaretière Anne van Rijn.  De halve finalisten die dit jaar hebben deelgenomen zijn achtereenvolgens: Anke&Hanne, Merel Baldé, De Fransse Eijkel, Stefano Keizers, Anke Kuypers en Merijn Krol. De presentatie van de halve finales was in handen van Jelle Kuiper. Hij zal aanstaande maandag ook de Finale in het DeLaMar Theater presenteren. Tijdens deze avond wordt het gastoptreden verzorgd door het zeer muzikale damestrio Zazí. Vanaf september maken de finalisten een landelijke Finalistentournee door Nederland die wederom start in Theater Bellevue..

Veel talenten die ooit in het Amsterdams Kleinkunst Festival hun opstapje zagen naar hun carrière, hebben inmiddels hun plek verworven in de theaters in Nederland en Vlaanderen.  Zo waren onder andere Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Louise Korthals, Eva Crutzen en Yentl en de Boer finalist in één van de edities van het Concours om de Sonneveldprijs.

Kaarten voor de finale op maandag 18 april 20.00 uur  zijn te bestellen via www.delamar.nl of door te bellen naar 0900 – 33 52 627 (35 cpm).

Klik hier voor meer informatie over de finalisten!