een nieuwe directeur voor het Amsterdams Kleinkunst Festival!

daniel

Het Amsterdams Kleinkunst Festival heeft Daniël van Veen (39) aangesteld als algemeen directeur. Van Veen neemt in het nieuwe kunstenplan tevens het artistiek leiderschap over van oprichter Evert de Vries.

Groei van het festival
Belangrijk onderdeel van het Amsterdams Kleinkunst Festival is het Concours om de Wim Sonneveldprijs, een toonaangevend talentenprogramma voor aanstormende kleinkunstenaars en cabaretiers. Daarnaast vinden er in de festivalperiode in april hommages en muziektheaterproducties plaats. In de plannen van Van Veen groeit het festival uit tot een kleinkunstweek op het Leidseplein. “Vooral de mid-career theatermaker valt in een gat. Na een festival doorstoten is in het huidige klimaat steeds lastiger. Daar zien wij kansen,” aldus Van Veen.

Opvolging
Cultureel ondernemer, programmeur en muzikant Daniël van Veen volgt oprichter en artistiek directeur van het festival Evert de Vries op. De Vries stichtte het festival in 1988. Daniël is tevens directeur van Theater in Huis, producent van diverse Amsterdamse festivals zoals het Wilhelmina Huiskamerfestival, muzikant, en programmeur van het Amsterdamse try-out podium BIES. Van Veen werkt al enige maanden met Evert de Vries en zakelijk directeur Marc Pil aan een nieuw businessplan voor het festival.

Evert De Vries: “Ik ervaar de samenwerking met Daniël als zeer inspirerend. Hij neemt een schat aan ervaring en nieuwe ideeën mee. Ik draag met plezier en trots het stokje over. Ik geloof dat Daniël een stevige koers gaat uitzetten richting het nieuwe kunstenplan.”

De Vries zal in 2017 tijdens de dertigste festivaleditie zijn functie van artistiek directeur neerleggen en gaat zich als artistiek producent toeleggen op de ontwikkeling van hommages en bijzondere muziektheaterprojecten. De huidige zakelijk directeur, Marc Pil, neemt al in de loop van 2016 afscheid van het festival.

FOTO AKF - Evert de Vries en nieuwe algemeen directeur Daniel van Veen - fotograaf Sanne RosbagDaniël van Veen en Evert de Vries (Fotografie: Sanne Rosbag)