2020
AKF KEEP AN EYE MASTERCLASSES   <<

Sinds 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival samen met de Keep an Eye Foundation in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent. Tijdens deze intensieve masterclass serie worden de kleinkunsttalenten op zowel artistiek- als zakelijk vlak begeleid.

Met de samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt het masterclass programma geïntensiveerd en wordt de kwaliteit van de individuele deelnemers aan het concours verhoogd. Daarmee wordt ook de ontwikkeling van de kleinkunst in Nederland versterkt. De samenwerking vormt daarmee een belangrijke impuls voor de kleinkunstsector als geheel. Bovendien versterkt het Amsterdams Kleinkunst Festival hiermee de verbindende factor tussen de kunstvakopleidingen en de beroepspraktijk.

WIMIE WILHELM

In januari 2020 verzorgde Wimie Wilhelm de masterclass regie op Texel.

Wimie Wilhelm
Wimie Wilhelm acteert, regisseert en maakt cabaret. Naast haar eigen cabaretvoorstellingen, speelde ze onder andere bij het Noord Nederlands Toneel, Orkater en Het Nationale Toneel. Verder is ze ook te zien geweest in diverse televisieseries, waaronder de bekende politieserie Baantjer. Ze regisseert onder andere voor: Eva Crutzen, Richard Groenendijk, Brigitte Kaandorp en Rayen Panday.

VERA MANN

Op maandag 2 maart 2020 verzorgde Vera Mann een masterclass interpretatie in Theater Bellevue.

SEMINAR ARTIST IN BUSINESS

Op 18 oktober 2020 vond de 3e editie van het Seminar Artist in Businessplaats. In samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam en de Keep an Eye Foundation organiseerden we een online dag vol workshops en lezingen. Ruim 70 deelnemers volgden onder meer workshops over crowdfunding, career development en pitch & present. Cabaretier Stefano Keizers en saxofonist Tineke Postma werden geïnterviewd over hun manier van omgaan met zakelijkheid. Bekijk hierboven het filmpje terug.

NINA DE LA CROIX

.
Gedurende drie dagen nam Nina de la Croix de presentatoren van het AKF mee langs de wetten en wetmatigheden die het vak van presenteren kent. De presentaties waren openbaar toegankelijk tijdens de Tweede voorronde van 10 t/m 12 december 2020 in Theater Bellevue.

Nina begon als presentatrice bij het Amsterdams Kleinkunst Festival, waar ze nu nog steeds veel presenteert, van de voorrondes tot en met de finale in De Kleine Komedie. Tevens presenteerde ze De Nacht Van Het Cabaret in Delft, de voorrondes van het Leids Cabaret Festival, bij het try-out podium BIES, Cameretten, Podium PeP, Try-out cafe in Alkmaar, de Open BAC en het Vondelfestival. Sinds 2014 is ze vaste presentatrice van Cabarestafette. Daarnaast presenteert Nina veel bij bedrijfsoptredens en congressen, als dagvoorzitter en ‘master of ceremonies” Over haar moederschap met een homostel schreef ze een serie columns die werden uitgebracht in het boek En nu komt alles goed.

De deelnemers waren:
Roxy Verweij | Sabrina NaberMacnack | Joanne Purperhart | Naïma Najib | Jürgen Theuns | Madelief Klunder

Foto: Anne van Zantwijk

BEKIJK HET ARCHIEF

2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023