2018
AKF KEEP AN EYE MASTERCLASSES   <<

Sinds 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival samen met de Keep an Eye Foundation in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent. Tijdens deze intensieve masterclass serie worden de kleinkunsttalenten op zowel artistiek- als zakelijk vlak begeleid.

Met de samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt het masterclass programma geïntensiveerd en wordt de kwaliteit van de individuele deelnemers aan het concours verhoogd. Daarmee wordt ook de ontwikkeling van de kleinkunst in Nederland versterkt. De samenwerking vormt daarmee een belangrijke impuls voor de kleinkunstsector als geheel. Bovendien versterkt het Amsterdams Kleinkunst Festival hiermee de verbindende factor tussen de kunstvakopleidingen en de beroepspraktijk.

ONTMOETING MET HERMAN VAN VEEN

Herman van Veen, dé man die al ruim 40 jaar op het podium staat, geeft een masterclass!
Hij doet dit op maandag 26 februari 2018. De Masterclass wordt gegeven aan de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs. Van Veen gaat aan het werk met het eigen materiaal van de halve finalisten. Aansluitend is er ruimte voor het publiek om vragen te stellen.

Datum: maandag 26 februari 2018
Locatie: Herman van Veen Arts Center, Landgoed de Paltz 1, Soest

Herman van Veen
Herman van Veen (Utrecht, 1945) studeerde viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het muzikaal-clowneske soloprogramma Harlekijn. Sindsdien reist hij de wereld rond en speelt hij zijn voorstellingen in vijf talen. In 1979 werd het prentenboek Alfred J. Kwak uitgebracht, waarvan in 1989 een tot cult geworden 52-delige animatieserie gemaakt werd die wereldwijd te zien was. Van zijn hand verschenen tot op heden 184 cd’s, 21 dvd’s, een zeventigtal boeken, tientallen scenario’s voor onder meer door hem zelf geregisseerde speelfilms.
Van Veen was drager van de Louis Davidsring die hij in 1976 uit handen van Wim Kan mocht ontvangen en in 2015 doorgaf aan Claudia de Breij. Daarnaast ontving hij vele onderscheidingen voor zijn omvangrijke oeuvre.

RAOUL HEERTJE

.
Woensdag 11 april 2018

Theater Bellevue

Onder toeziend oog van Raoul Heertje kondigen de presentatoren van het Amsterdams Kleinkunst Festival, Nina de la Croix, Yvonne van den Eerenbeemt, Soraya de Bakker en Sophie de Hart, verschillende acts aan en af. Raoul Heertje licht toe welke facetten er spelen bij het presenteren, wat de valkuilen zijn en hoe verder te gaan als er onverwachte dingen gebeuren. Een kijkje in de keuken dus van het vak van presentator.

Raoul Heertje (1963) is schrijver, presentator en stand-upcomedian. In 1990 initieerde hij Comedytrain, een gezelschap stand-upcomedians die deze kunstvorm in Nederland introduceerde en later ook Toomler als vaste speelplek voor comedians.

Jarenlang was hij de vaste teamcaptain bij het televisieprogramma Dit was het nieuws. Heertje schreef columns en interviews voor verschillende media, het boek Mark Rutte is lesbisch en onderzocht mediamechanismes in zijn TV-programma Heerlijk eerlijk Heertje. De afgelopen jaren werkte hij aan een tv-serie voor de NPO, schreef en vertaalde hij diverse toneelstukken, begeleidde hij jonge cabaretiers en treedt hij ook zelf weer regelmatig op als comedian.

Deze Keep an Eye Masterclass is de derde in de reeks masterclasses die gekoppeld is aan de AKF Sonneveldprijs. Met ingang van 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival dankzij de inzet van het Prins Bernhard Cultuurfonds samen met de Keep an Eye Foundation in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent, gekoppeld aan het concours om de AKF Sonneveldprijs. In de periode van januari tot en met april 2018 werken de deelnemers en presentatoren van het concours aan hun artistieke en zakelijke vakmanschap.

met Raoul Heertje, Nina de la Croix, Yvonne van den Eerenbeemt, Soraya de Bakker en Sophie de Hart

BEKIJK HET ARCHIEF

2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023